Een muziekinstrument voor ‘erbij’: Alle voordelen op een rij!

Bespeel je een blaasinstrument? Dan heb je vast wel eens een situatie meegemaakt waarbij het handig was om een reserve-instrument in je bezit te hebben. Lees hier waarom het handig of vooral leuk is om eens op zoek te gaan naar een muziekinstrument ‘voor erbij’. Goed om te weten: een extra instrument is voor iedere muzikant binnen handbereik!

 

Altijd een instrument bij de hand, ook tijdens reparatie of onderhoud

Zul je net zien… een dag voor een optreden breekt je waterklepje. Of krijg je ineens geen noot meer uit je saxofoon. Wanneer je je blaasinstrument wegbrengt voor reparatie of een onderhoudsbeurt, moet je deze vaak een week of langer missen. Met een reserve-instrument kun je gewoon lekker blijven repeteren. En sta je nooit meer met lege handen op het moment suprême.

 

Voor ieder budget

Een tweede muziekinstrument is lang niet alleen maar weggelegd voor de allerrijksten der aarde. Gelukkig maar! Zeker wanneer je op zoek bent naar een blaasinstrument voor bijvoorbeeld buitenoptredens of voor de carnaval, kun je met een beperkt budget vaak al heel goed slagen. Daarnaast zijn veel studiemodellen van saxofoons, dwarsfluiten, klarinetten, trompetten, trombones of welk blaasinstrument dan ook zeer goed betaalbaar.

Nog meer voordelige blaasinstrumenten? Kijk bijvoorbeeld eens naar onze mondharmonica’s, panfluiten en blokfluiten. Heel veel keuze, ook voor een budget van enkele tientjes.

 

Afwisseling maakt het extra leuk!

Waarom kiezen voor exact hetzelfde blaasinstrument als je hoofdinstrument? Daag jezelf uit en maak het extra leuk voor jezelf door te kiezen voor een blaasinstrument dat je er makkelijk bij kunt leren, zonder meteen een hele nieuwe manier van blazen aan te moeten leren. Kies bijvoorbeeld eens voor een bugel naast je trompet. Of probeer eens een sopraansaxofoon naast je altsaxofoon! Je kunt gaan experimenteren met een hele nieuwe klankkleur of muziekstijl zonder weer van voor af aan te moeten beginnen.

Meer inspiratie voor een perfecte combinatie:

Speel je klarinet? Probeer eens een basklarinet!

Speel je trombone? Probeer eens een schuiftrompet!

Speel je dwarsfluit? Probeer ook eens een piccolo!

 

Ga de uitdaging aan!

Wil je toch graag je tanden zetten in een nieuwe uitdaging? Heb je nu misschien meer tijd om iets compleet nieuws te leren? Ambities om een multi-instrumentalist te worden? Dan kun je met een nieuw blaasinstrument je hart ophalen! Is dit het moment om eindelijk eens trombone te leren spelen? Of heb je thuis zo goed opgeruimd dat er nu wél een bastuba bij kan? Altijd een kleppeninstrument zoals een saxofoon of een klarinet gespeeld en benieuwd naar de werking van ventielen of cilinders? Er zijn talloze redenen te bedenken om een leuke nieuwe uitdaging aan te gaan en te kiezen voor iets heel anders dan wat je al kan!

Inspiratie nodig? Bekijk dit gave filmpje gemaakt door multi-muzikant Sander van Dorst en zijn eigen compositie, waarbij hij op 17 (!) verschillende blaasinstrumenten speelt. Indrukwekkend!

 

 

Hulp nodig bij het zoeken naar jouw instrument voor ‘erbij’?

Wil je een nieuw blaasinstrument leren bespelen? Of zoek je jouw perfecte reserve-instrument? Kom zeker eens langs in onze winkel in Roosendaal en laat je inspireren en adviseren!

 

Geschreven door: Annika Ketelaar, Specialist blaasinstrumenten