NIEUW: Danelectro Gitaren

Wij zijn super enthousiast dat wij Danelectro Guitars dealer zijn!

Altijd al van plan om een Danelectro gitaar te kopen? We hebben ze nu op voorraad! Supervette retro modellen, de Danelectro Sitar, een Danelectro Baritone en uiteraard de Danelectro Longhorn bas!

Ga direct naar de Danelectro gitaren!

Danelectro werd in 1947 opgericht door Nathan Daniel. Zijn doel was om betaalbare gitaren te produceren. Dat deed hij door op verschillende onderdelen te besparen (geschroefde halzen in de plaats van gelijmde en een brug zonder afstelmogelijkheden). Nathan Daniel was een uitvinder die dankzij zijn innovativiteit zorgde voor een mijlpaal in de geschiedenis van de (betaalbaar geworden) gitaar. Zijn gitaren die via postorderbedrijven werden verkocht waren zeer herkenbaar door de aparte vormen en het ‘lipstick’ element. Lipstick elementen zijn een variatie op traditionele enkelspoels elementen, die in een lippenstiftbehuizing lijken te zijn gestopt. Een hardnekkige mythe is dan ook dat de originele danelectro elementen in een restpartij lippenstifthulzen werden behuisd. Dit is echter niet waar. De behuizingen hebben alleen veel uiterlijke overeenkomsten met lippenstifthulzen. Ook typisch was dat de body’s van Danelectro gitaren van hardboard werden gemaakt. De levensduur van Danelectro’s leed daar wel onder; het boardhout ging gemakkelijk kapot onder de spanning van de snaren. In 1969 sloot Danelectro de deuren.

In 1997 Danelectro werd opnieuw gelanceerd door een nieuwe eigenaar die een bestaande merknaam zocht voor de door hem ontwikkelde lijn betaalbare effectpedalen. Deze pedalen in een retro-jaren 50 achtige plastic behuizing werden snel populair. Een jaar later werden ook nieuwe varianten van de oude Danelectro gitaren zoals de Longhorn en de U2 heruitgebracht. De kwaliteit van deze instrumenten was wel een stuk beter dan van de originelen. Na aanvankelijk succes stopte de productie van gitaren in 2001 weer om in 2006 weer te worden hervat. In 2017 werd een lijn nieuwe gitaarmodellen met eigenschappen van bekende gitaren zoals de Stratocaster en de Mosrite uitgebracht waarin wel de typische lipstick-elementen zitten. Daarnaast is er een nieuwe pedalenlijn onder de naam Billionaire uitgebracht die in steviger metalen, maar eveneens retro-ogende behuizingen zitten.

Danelectro-gitaren worden sinds eind jaren 90 vooral in de alternatieve pop/rock en americana gebruikt en zijn geliefd om hun typische “glazige” en “twangy” klank.

(bron:Wikipedia)

Danelectro 59M NOS+ Silver metallic 60th anniversary

Dit bericht is gepost in Gitaar. Bookmark de link.