Anne’s keuze: de beste studiedempers voor koperblaasinstrumenten

Maak het thuis studeren nog gemakkelijker met een studiedemper!

Er wordt meer thuis gemusiceerd dan ooit tevoren. Vanwege de coronamaatregelen kunnen repetities en optredens vaak niet doorgaan. En veel blaasmuzikanten grijpen de extra tijd aan om thuis wat vaker te oefenen op hun instrument. Uiteraard wil je als (blaas)muzikant jouw huisgenoten of buren daarbij zo min mogelijk storen. Of wil je ook wel eens ‘s avonds thuis oefenen terwijl de kinderen al op bed liggen…

Geen nood, want er bestaan speciale studiedempers voor allerlei blaasinstrumenten! Deze dempers zorgen ervoor dat je instrument veel minder luid klinkt. Daarnaast zijn studiedempers ook heel handig als je bij een repetitie of optreden (als we weer mogen!) alvast rustig in te blazen zonder je omgeving tot last te zijn.

Anne, één van onze experts van de afdeling blaasinstrumenten, zet een aantal goede studiedempers op een rijtje:

 

 


sshhmute

De sshh-mute is een lichtgewicht demper gemaakt van kunststof. Door het design is de extra weerstand tijdens het spelen minimaal en blijft de intonatie nagenoeg gelijk. Voor trompet bestaan er zelfs twee verschillende uitvoeringen. Naast de normale studiedemper is er ook de “Whisper” mute, die nét wat minder weerstand geeft. sshhmute maakt studiedempers voor verschillende koper blaasinstrumenten, zoals (piccolo)trompet, bugel , althoorn en (bas)trombone.

Trombonist Stafford Hunter noemt de sshhmute een echte ‘must-have’! Bekijk hier het filmpje:


Wallace Practice Mutes

Wallace heeft een mooie serie studiedempers gemaakt. Het fijne van deze studiedempers, is de instelbare weerstand. Er zit een soort buisje in het midden van de demper, waarmee je kunt bepalen hoeveel decibel er overblijft. Dit buisje kun je verschuiven, maar ook helemaal weglaten. Wanneer deze weerstand verwijderd wordt, kan deze demper ook gebruikt worden als jazzdemper. Multifunctioneel dus!

 

Het fijne van de Wallace studiedempers is de instelbare weerstand. Zo is deze demper ook te gebruiken als jazzdemper!

 

Naast de “gewone” studiedempers heeft Wallace ook extra compacte studiedempers. Deze dempers zijn zo klein dat ze geheel in de beker passen waardoor ze geen extra plaats innemen in je koffer of tas.

Bekijk HIER ons assortiment Wallace dempers.

Trompettist Adam Rapa demonstreert de Wallace TWC-M17 studiedemper voor trompet:


Yamaha Silent Brass™

Heb je een wat ruimer budget en wil je meer dan alleen je geluid dempen, denk dan eens na over een Yamaha Silent Brass™ systeem. Deze uitgebreide studiedemper wordt aangesloten op een “personal studio”. Dit slimme apparaatje zorgt ervoor dat je jezelf terug hoort met het realistische geluid van je eigen blaasinstrument op je koptelefoon. Ook kan je zelf nog kiezen voor extra galm, wat nog fijner klinkt. De personal studio heeft een extra audio ingang, hier kun je bijvoorbeeld je mp3-speler, telefoon, tablet of computer op aansluiten. Hierdoor kun je eenvoudig meespelen met een geluidsopname, meespeel-cd of backingtrack. Je kunt met behulp van de Silent Brass ook jezelf opnemen. Dit maakt van de Yamaha Silent Brass een ideale en uitgebreide tool om thuis te studeren op je blaasinstrument!

De Yamaha Silent Brass is verkrijgbaar voor trompet/cornetbugel, euphonium, trombone, hoorn en zelfs voor bastuba (op aanvraag).

Benieuwd naar de Yamaha Silent Brass? Het systeem is in onze winkel uit te proberen. En wie weet ben jij net zo enthousiast als deze professionele blazers!


Persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste studiedemper

Ben je van plan om een studiedemper te kopen? Dan wil je natuurlijk de beste optie voor jouw instrument en budget. Kom gerust eens langs in onze winkel en probeer eens wat studiedempers uit. Dat is ook in deze tijden gewoon mogelijk.

We helpen je graag verder bij het kiezen van een studiedemper!