Maak kennis met de SONOR Vintage Series!

Byron Hayes, drumspecialist bij Muziekcentrum van Gorp, neemt je graag mee in één van meest legendarische series van topmerk Sonor. De Sonor Vintage serie is een re-issue van de oude Sonor drums uit de jaren ’50,’60, en ’70 welke bij vele drummers zeer geliefd en gewaardeerd worden. De kenmerkende teardrop lugs zorgen nog steeds voor de authentieke look, maar zijn geüpgraded met een Tunesafe-Systeem waardoor de spanschroef niet terug loopt.

De afgeronde draagranden van de ketel geven een warme toon met veel laag en een hele mooie resonantie. Net als de originele Teardrop drums van Sonor, bestaan de ketels uit hand geselecteerd Premium Beech, een kwalitatief hoogwaardige beukenhoutsoort.

Vintage Series ketels met 9-laags select German Beech met een dikte van 6mm en een afgeronde draagrand geven de drummer een compleet uniek pallet aan klanken om te ontdekken.

 

Sonor Vintage Series VT 16 Three20 Shells NMSonor, the “Rolls-Royce”onder de drumstellen

Sonor is een van de oudste en bekendste merken in de drumwereld. Het merk Sonor bestaat sinds 1875 en staat bekend als een prestige merk van zeer hoogwaardige kwaliteitsproducten. Daarnaast staat bij Sonor duurzaamheid ook erg hoog in het vaandel. De high-end drums worden allemaal gemaakt in Duitsland volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Sonor wordt niet alleen gewaardeerd om zijn kwaliteit, maar zeker ook om zijn eigenzinnige en originele wijze van drumstellen ontwerpen en bouwen.

De meest bekende series bestaan onder andere uit de Hilite, Sonorlite, Champion, Sonor Phonic, Delite, Prolite, Vintage series, SQ1 en uiteraard de Sonor SQ2. Iedere serie is volledig uitgedacht op het invullen van een specifieke muzikale situatie en heeft ook zijn eigen volledige karakter. Door middel van deze manier van bouwen kan het merk iedere drummer voorzien van een passend drumstel: van snare tot bass drum.

Nog niet overtuigd? Steve Smith legt het wel even uit:

 

Ervaar de Sonor VINTAGE Series zélf

Ben je van plan om een goed drumstel te kopen? Ontdek de legendarische kwaliteiten van deze serie, die zowel uitblinkt in klank als uiterlijk. De Sonor Vintage Serie staat in onze showroom voor je klaar om uitgebreid te testen. Voor goed advies bij het kopen van je nieuwe drumstel ben je bij Muziekcentrum van Gorp aan het juiste adres. Onze drumexpert Byron beantwoordt graag al je vragen, al dan niet onder het genot van een lekker bakje koffie of thee!