Pearl Session Studio Select: een legende komt tot leven!

Onze drumspecialist Byron Hayes deelt maar al te graag zijn pareltjes in de collectie! Zo ook deze Pearl Session Studio Select. Al sinds de jaren ’80 maakt Pearl een aantal van de meest gebalanceerde, authentieke opgenomen drum geluiden ooit welke wereldwijd in meerdere studio- en livesessies worden gebruikt. Met de Session Studio Select komt er weer een legende tot leven en is tevens geïnspireerd is door de flagship lijn van het merk: de Masterworks series.

Ketels met uitgebreid klankspectrum

De ketel bestaat uit een dunne 5.4mm EvenPly zes-laagse combinatie van Masters-kwaliteit berkenhout en Afrikaanse mahonie. Hierdoor heeft de Session Studio Select een mooie mix van een pre-EQ helderheid en warmte met een gecontroleerde punch door de 60 graden bearing edge van Pearl. Tevens is dit een limited edition set in deze kleur!

Al met al is de Session Studio Select een zeer mooie serie met veel warmte, punch en controle. De prijs kwaliteitsverhouding van deze serie is zonder meer uitstekend te noemen en nagenoeg onverslaanbaar. De hardware op deze drums is zeer degelijk en dat maakt deze set ook zeer geschikt om mee op te treden en te dienen als een zeer degelijke all-round kit.

Bekijk ook eens deze spotlight performance van Marvin Smitty Smith!

Pearl: geliefd door miljoenen drummers in ieder genre

Begonnen in 1946 in een kleine werkplaats in Tokyo, is Pearl uitgegroeid tot een iconische wereldwijde bekende naam op het gebied van drums. Pearl drums zijn zeer geliefd en bespeeld door miljoenen muzikanten in ieder genre. Pearl voorziet wereldwijd in de behoeften van zowel de beginnende als professionele drummers. Zelfs veelgevraagde en beroemde studiodrummers en livemuzikanten weten de authentieke klank en uitmuntende kwaliteit van Pearl nog altijd te vinden.

Naast de Masterworks en Session Studio Select series, heeft Pearl uiteraard nog meer spraakmakende series ontwikkeld. Dit zijn o.a. de Reference, Reference Pure, Masters Maple Reserve, Masters Maple Complete, Session Studio Classic, Master Custom MMX, MRX, BCX, Decade en Export. Iedere ketel heeft weer een eigen geluid en is geschikt voor een bepaalde muzikale invulling.

De hardware is misschien een van de bekendste dingen waar Pearl bekend om staat. Een fantastische ongeëvenaarde prijs kwaliteitsverhouding, degelijkheid en een oog voor detail. Alles wordt geproduceerd voor het gemak van de drummer.

Een aantal van ‘s werelds meest bekende drummers die spelen op Pearl zijn o.a. Ian Paice, Dennis Chambers, Todd Sucherman, Will Kennedy, Eric Singer, Omar Hakim, Shannon Forrest, Mike Mangini, Brian Frasier Moore, Chad Cromwell, Gary Husband, Matt Halpern, Cesar Zuiderwijk, Joey Kramer, George Kollias, Jason Bittner, Marcus Finnie en nog vele anderen.

Ervaar de Pearl Session Studio Select zélf

Ben je van plan om een goed drumstel te kopen? De Pearl Session Studio Select kit staat in onze showroom voor je klaar om uitgebreid te testen. In onze winkel staat de onderstaande shell set opgesteld. Uitbreiding van deze kit is mogelijk, vraag onze drumexpert Byron naar de mogelijkheden!

 

 

Dit bericht is gepost in Welkom. Bookmark de link.