22 mei: Koop-een-muziekinstrument-dag!

Nee, wij hebben het niet zelf bedacht. Het is een échte (fun)feestdag uit Amerika: Koop een muziekinstrument-dag! Het is vooral een dag om aandacht te vragen voor muziek en in het bijzonder de voordelen van het zélf maken van muziek. Speel je nog geen muziekinstrument? Dan is vandaag jouw motivatie om te beginnen! Ben je al een muzikant? Doe jezelf een nieuw instrument cadeau of misschien wil je er ook iets anders bij leren?

Voordelen van zelf muziek maken

We weten allemaal wel een aantal voordelen te noemen van muziek maken. Het is vooral leuk en ontspannend voor de geest. Het is bovendien een sociale activiteit en het leren van een nieuwe vaardigheid prikkelt natuurlijk je nieuwsgierigheid. Maar wist je ook dat:

  • Muziek maken een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de hersenen? Muziek maakt slim!
  • Muziek maken sociaal gedrag stimuleert?
  • Muziek maken schoolprestaties verbetert?
  • Muziek maken goed is voor het zelfvertrouwen?

Deze en meer positieve effecten van muziek maken zijn wetenschappelijk bewezen. Dus het is eigenlijk niet meer dan terecht dat muziekinstrumenten hun eigen feestdag verdienen ;-).

Hoe vier je koop-een-muziekinstrument-dag?

22 mei is de dag bij uitstek om je onder te dompelen in muziekinstrumenten. Dit hoeft niet per sé een bezoek aan de muziekwinkel te zijn, want je kunt ook thuis aan de slag. Al een tijdje geen muziek gemaakt, maar wel een instrument op zolder liggen? Pak ‘m er weer eens bij. Geen muziekinstrument in huis en duurzaam aan de slag? Kijk wat er in huis te vinden is waar je muziek mee kunt maken. Van een tuinslang en een trechter maak je al snel een speelbaar blaasinstrument!

Niet muzikaal onderlegd, maar wel nieuwsgierig? Duik eens in de historie van een bepaald muziekinstrument. Of leer meer over bijzondere en zeldzame muziekinstrumenten.

Uiteraard is het ook superleuk en motiverend om een écht muziekinstrument aan te schaffen. En dit hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Betaalbare muziekinstrumenten om mee te starten zijn bijvoorbeeld de mondharmonica, blokfluit, ukelele en het keyboard.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in Welkom. Bookmark de link.