Jubileum: 40 Jaar in het vak!

Kees van Gorp viert veertig jaar ondernemerschap

Wij vier deze maand dat Kees van Gorp, oprichter en eigenaar van Muziekcentrum van Gorp 40 jaar ondernemer is!
De Roosendaalse Bode schreef hier een leuk artikel over:
Kees van Gorp, oprichter en eigenaar van het gelijknamige muziekcentrum aan de Kade in Roosendaal, viert op 1 november 2021 zijn veertig jaar ondernemerschap.
Een feestelijk moment, dat Kees gaat vieren met zijn gezin, de medewerkers en ook voor de klanten ligt de komende periode een aardigheidje klaar.
Veertig jaar geleden, als 22-jarige jongen, begon Kees van Gorp in Helvoirt met zijn eigen servicedienst. “Ik repareerde orgels bij de mensen thuis. Ik ben letterlijk begonnen met een schooltas vol gereedschap.
Dat was mijn enige bezit.” Destijds had Kees nog helemaal niet de ambitie om een winkel te openen. “Maar de techniek van de instrumenten werd steeds beter, dus ik moest er iets naast gaan doen.”
Zo’n 33 jaar geleden begon Kees toch een eigen muziekwinkel. Via via kwam hij in de Ommegangstraat in Roosendaal terecht. “Het ging als een speer.
Na een paar jaar zijn we verhuisd naar de Kade en in de loop van de jaren hebben we het pand steeds verder kunnen uitbreiden.” Daarbij werden ook verschillende activiteiten georganiseerd.
Zo stond Kees regelmatig op ‘WaRoUBi’, de Roosendaalse huishoudbeurs. Er werd een eigen muziekschool opgericht, jaarlijks werd Kaaipop georganiseerd en ook ontstond er een heuse Keyboardclub voor vaste klanten.
Muziekcentrum Van Gorp is daarmee een bekende naam geworden in Roosendaal, maar ook zeker daarbuiten. Van heinde en verre komen mensen naar Van Gorp voor muziekinstrumenten.
“Onze klanten komen vooral uit de Benelux, maar ook daarbuiten weten mensen ons te vinden. Afgelopen week hebben we nog een trommel verkocht aan iemand uit Australië en is er een saxofoon van ons onderweg naar Zweden.”
Het succes komt volgens Van Gorp mede door het team van specialisten.
“We hebben hele trouwe medewerkers die hier al 25 en zelfs al 30 jaar werken. Zij brengen allemaal hun eigen expertise mee.
De meeste muziekwinkels zijn gespecialiseerd in één muziekgroep en weten een klein beetje van de rest. Wij hebben echt deskundigheid in huis voor alle muziekinstrumenten. Dat is uniek in Europa. We nemen alle facetten even serieus.”
Hoewel Kees al veertig jaar aan het ondernemen is, gaat hij voorlopig nog niet achterover leunen. “We zijn dagelijks bezig om het bedrijf gezond en draaiende te houden.
Ben ik met mijn pensioen bezig? Altijd”, lacht hij. “Maar ik ben nu 62 jaar, dus kan best nog even mee. We gaan nu eerst feest vieren, en even terugblikken op de vele dingen die we afgelopen 40 jaar hebben mogen meemaken.
Dit bericht is gepost in Welkom. Bookmark de link.