• 19.07.2017

  archief: Workshop Maarten Stalpers 'Muziek in 9 stappen'.


  Op zaterdag 16 september (10.30 uur) geeft Maarten Stalpers een workshop in onze winkel te Roosendaal aan de hand van zijn befaamde instrumentmethode ‘Muziek in 9 stappen’.  Een unieke methode omdat deze geschikt is voor elk blaasinstrument. Er wordt n.l. gewerkt met grepen en klanken en niet direct met noten.

  Niet alléén voor blazers!
  Iedere muzikant kan vrijblijvend meedoen aan deze workhop, ongeacht welk instrument je bespeelt. Het is wel raadzaam om je eigen instrument en e.v.t. een lessenaar mee te nemen. Deelname is gratis.  Aan de hand van zijn eigen methode leert Maarten hoe je eenvoudig kan fantaseren (improviseren) vanaf 3 tonen tot 1 octaaf. Het is wel raadzaam om je eigen instrument en e.v.t. een lessenaar mee te nemen. Deelname is gratis.

  Daarnaast wil Maarten Stalpers ingaan op belangrijke leeraspecten zoals: hoe studeer ik een moeilijk stukje in of wat doet mijn brein tijdens muziek maken? Een workshop die dus voor iedere beginnende of gevorderde muzikant én muziekdocenten zeer interessant is!

  Workshop door Maarten Stalpers | zaterdag 16 september | aanvang: 10.30 uur | deelname gratis!
  Muziekcentrum van Gorp | Kade 87 | Roosendaal

  Wil je zeker zijn van een zitplaats? Klik >> hier <<  en vermeld 'deelname workshop 16 september'.

  Muziek in 9 stappen.
  De boeken van de methode 'Muziek in 9 stappen' kunnen gebruikt worden als lesmethode en als speelboek voor zowel de beginnende als gevorderde muzikant. In het boek staan improvisaties op 109 meespeeltracks in verschillende genres zoals pop, klassiek en jazz. Het belangrijkste is dat kennis van de theorie en de notenleer niet noodzakelijk is. De methode van Stalpers wordt her en der al gebruikt. Zo is het boek gebruikt als onderdeel van een Masterstudie aan het Utrechts Conservatorium.   

  Enkele professionals over deze methode:
  “Eindelijk eens een gedurfde methode met een totaal andere opzet dan de reguliere methodes. Ik zal het boek van Stalpers zeker aanbevelen aan mijn studenten, omdat ik het idee heb ,dat het goed aansluit bij een meer hedendaagse muziekpraktijk” (Rolf Delfos, saxofoondocent conservatorium Den Haag)

  “vernieuwende methode die u zal inspireren en uitdagen, onafhankelijk van het niveau waarop u speelt of lesgeeft!” (Jasper de Waal, voormalig solohoornist Koninklijk Concertgebouworkest/dirigent)

  “door de leuke opdrachten ontstaan er direct creatieve en speelse lessen (bijv. klemtonen in zinnen verplaatsen en dat vertalen naar dynamiek en expressie in muziek; of stukjes in majeur vervolgens in mineur proberen te zingen/te spelen” (Nienke Dekker, klarinetdocente Amsterdam)

   
  « Nieuwsoverzicht