• 12.09.2017

  Yanagisawa verwelkomt de sopraansaxofoon in de WO-familie


  In navolging van de alt- en tenorsaxofoons, zijn vanaf heden ook de sopraansaxofoons van Yanagisawa onderdeel van de WO-familie. De sopranen, alom geroemd voor hun superieure kwaliteit, zijn volledig herzien en worden geleverd in een nieuwe luxe koffer met rugriemen. De nieuwe modellen omvatten enkel de rechte sopranen, dus niet de gebogen sopranen en sopranino.

  Update voor soepelere bediening
  De update van de sopraansaxofoons betreft meerdere onderdelen van de hoogwaardige instrumenten. Qua mechaniek is de positie van het rechterpinkplateau (Eb/C) iets aangepast voor een nog soepelere bediening.

  Ook de hoek en plaatsing van de Hoge F#- en G-kleppen zijn geoptimaliseerd (S-W010, S-W020, S-W037). Een andere aanpassing in het mechaniek vinden we ten slotte bij de linker palm-keys, die iets zijn verhoogd voor een nog snellere actie.

  Daarnaast heeft Yanagisawa de klank en intonatie van de sopranen nagezien en waar mogelijk verbeterd. Zo zijn de boring alsmede de plaatsing en grootte van de toongaten herzien. Bij enkele modellen is een extra plaatje op de hals toegevoegd voor een meer solide klank (S-W010, S-W020, S-W030).

  Luxe koffer
  Een nieuwe WO-sopraansaxofoon is natuurlijk niet compleet zonder de nieuwe luxe koffer, in dezelfde stijl als de WO alten en tenoren. De koffer is een luxe combinatie van cordura en leer en is te sluiten met stevige clips. De koffer is tevens voorzien van rugriemen en een extra voorvak voor accessoires.

  > naar produktpagina


  « Nieuwsoverzicht