• 21.02.2018

  archief: Gratis Saxofoon Workshop met Frank Vaganée


  Muziekcentrum van Gorp organiseert op vrijdagavond 16 maart a.s. samen met Yanagisawa een interactieve en leerzame saxofoon workshop.

  De muzikale workshop wordt geleid door professioneel saxofonist Frank Vaganée, o.a. bekend van het Brussels Jazz Orchestra (https://www.brusselsjazzorchestra.com/). Deze avond is bijzonder interessant voor iedere saxofonist: van sopraan- tot bassaxofoon, van beginner tot meer gevorderd.

  Er is aandacht voor allerlei facetten van het saxofoon spelen, zoals speeltechniek, embouchure en improvisatie. Daarnaast mogen deelnemers ook zelf aan de slag met improviseren en kunnen allerlei tips & tricks worden gevraagd aan Frank Vaganée.

  Deelname is geheel gratis!
  Stuur een e-mail naar richard@vangorp.nl met jouw naam, leeftijd en type saxofoon (sopraan, alt, tenor, bariton of bas). Je krijgt dan automatisch een bewijs van deelname. Vergeet natuurlijk niet om jouw saxofoon mee te nemen deze avond.
   
  De workshop begint om 19.00 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren. Doe mee en schrijf je nu in!


  Frank Vaganée

  Frank werd geboren op 19 maart 1966 in Mechelen België. Hij kreeg een klassieke opleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (1974-1985) waarna hij improvisatielessen ging volgen bij de Amerikaanse jazzsaxofonist John Ruocco aan de Antwerpse Jazzstudio (1983-1986). Tevens volgde Frank compositie-en arrangeertechnieken aan de Musikhochshule in Keulen bij Bob Brookmeyer (1993-1995) en studeerde hij in New York.

  Frank is sinds haar oprichting artistiek leider van het Brussels Jazz Orchestra (www.brusselsjazzorchestra.com). In 2012 wonnen zij een Oscar voor “Best original filmscore” voor hun medewerking aan de realisatie van de filmmuziek bij de film “The Artist”. Als freelancer is hij in tal van andere groepen werkzaam, heeft meegewerkt aan het boek “Toots 90”, aan het programma “Jazz Middelheim” (zomer 2012) en tal van artikelen in de Belgische pers en gespecialiseerde jazzpers.

  Momenteel doceert Frank aan het LUCA School of arts departement Lemmensinstituut te Leuven; saxofoon jazz, ensemblespel, big band en arrangement.

  Noemenswaardige vermeldingen:
  1991: door de Belgische Jazzpers als grootste jazztalent verkozen.
  1993: winnaar “CERA Jeugd en Muziek-prijs”.
  1994: winnaar samen met het BJO de “Prix Nicolas d’Or”.
  2001: winnaar “Django d’Or”.
  2006: winnaar samen met het BJO de “Cultuurprijs Vlaanderen”.
  2011: winnaar “Jazzmozaïk Award”.
  2011: voor twee jaar benoemd tot Stadsartiest van zijn stad Mechelen.  « Nieuwsoverzicht