• 3.05.2018

  archief: Workshop klarinet met Julien Herve.


  Buffet Crampon organiseert i.s.m. Muziekcentrum van Gorp op vrijdagavond 1 juni 2018 een bijzondere klarinetworkshop in onze winkel te Roosendaal. Dit evenement staat onder leiding van Julien Herve (o.a. bekend als eerste klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest).
   
  Julien zal het hebben over: klarinet-modellen, mondstukken, rieten, embouchure, studeren, spelen in grote/kleine zalen enz. Deze avond is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde klarinettisten. Het is een interactieve workshop, dus neem zeker jouw eigen instrument mee deze avond.
   
  Tevens zal Buffet Crampon, naast de bekende klarinetten, het allernieuwste model tonen; n.l. de Légende. Deze nieuwste klarinet is uiteraard deze avond uit te proberen!

   

   
  Deelname

  De workshop is gratis. Het enige wat je hoeft te doen is een email sturen naar richard@vangorp.nl met vermelding van jouw naam, leeftijd en met hoeveel personen je komt. Je ontvangt dan van ons een bewijs van deelname.

  LET OP: vanwege enorme belangstelling is er inmiddels een wachtlijst! Je kunt je uiteraard nog inschrijven maar dit is dus géén garantie van deelname. 

  Julien Hervé is eerste klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast maakt hij deel uit van
  de kamermuziekensembles Het Collectief en het Calliopee Ensemble en van het kamerorkest Les Siècles, dat zich toelegt op het spelen van repertoire van de 18e tot en met de 21ste eeuw.

  Met Jean Hisanori Sugitani vormt hij een piano/klarinetduo. Julien is initiator en artistiek leider van de Rotterdam Chamber Music  Society, waarin vier jonge topmusici die nog aan het conservatorium studeren samenspelen met vijf professionals uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit leidt tot een over en weer bijzonderinspirerende samenwerking.

  Hoe goed 20e eeuwse klassieke muziek en jazz bij elkaar passen laat Julien zien met zijn Swing Quartet, dat verder bestaat uit Maud Lovett (viool), Ying Lai Green(contrabas) en Jean Hisanori Sugitani (piano). Het kwartet speelt muziek in verschillende bezettingen en arrangementen van Benny Goodman, I. Strawinsky, M. Gould, F. Poulenc, B. Bartok, H. Akst, R. Winfree, V. Rose, G. Lawrence, G. Gershwin, F. Waller en vele anderen. De klarinet leent zich bij uitstek voor dit repertoire.

  Julien Hervé komt oorspronkelijk uit Frankrijk en heeft gestudeerd aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris bij o.a. Pascal Moraguès, Paul Meyer, Alain Damiens, Jean François Verdier en Jean-Noël Crocq. Hij won al vele prijzen. Gepassioneerd door dekamermuziek richtte hij in 2003 het ensemble Capriccioso op waarmee hij de 1e Prijs van de Krakau Internationale Kamermuziek Competitie won en tevens zijn eerste opnames maakte met muziek van Nicolas Bacri. Door de Franse muziekrechtenorganisatie Adami is hij uitgeroepen tot Classical Music Revelation 2005.

  Julien Hervé was als solist te gast bij het Filharmonisch Orkest van Praag en het Orchestre de Chambre Français. Hij heeft gewerkt met componisten als Penderecki, Boulez, Connesson, Beffa, Bacri, Dubugnon en Maratka. (Bron: Artez)


  « Nieuwsoverzicht