• 18.05.2018

  archief: Euphonium masterclass met topper Glenn van Looy


  Op vrijdagavond 22 juni (19.00 uur) organiseert Muziekcentrum van Gorp samen met GENEVA een leerzame euphonium masterclass! Deze interactieve clinic staat onder leiding van niemand minder dan internationaal topsolist Glenn van Looy. Dat wordt dus een zeer bijzondere avond, die ook zeker de moeite waard is als je bariton, althoorn of bastuba speelt!

  Glenn van Looy is één van de meest gevraagde solo-euphoniumspelers en heeft al vele prestigieuze internationale concoursen gewonnen. Tijdens deze masterclass gaat Glenn in op diverse aspecten die bijdragen aan succesvol euphoniumspel, zoals warming-up, ademhaling, lip-oefeningen en solistisch spelen. Daarnaast kunnen deelnemers verschillende Geneva instrumenten uitproberen, zoals de professionele Symphony en Signature modellen.

  Deze avond is bijzonder interessant voor iedere groot koperblazer (euphonium, bariton, althoorn, bastuba), ongeacht leeftijd en niveau. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je op een ander merk dan Geneva speelt of gewoon als toehoorder. Het is de uitgelezen kans om al je vragen te stellen aan (en samen te spelen met!) een professional!

  Gratis deelname
  Deelname is gratis. Stuur een e-mail naar richard@vangorp.nl met daarin jouw naam, leeftijd en met hoeveel personen je komt. Vermeld ook of je je instrument meeneemt en welk instrument dit is. Je ontvangt dan automatisch een bewijs van deelname en meer informatie over deze avond.

  LET OP: vanwege enorme belangstelling is er inmiddels een wachtlijst! Je kunt je uiteraard nog inschrijven maar dit is dus géén garantie van deelname.

  Glenn Van Looy
  Glenn, geboren in Bonheiden (Antwerpen, België) is inmiddels een van de leidende euphoniumspelers van deze eeuw.

  Dankzij zijn vader, bastrombonist Geert Van Looy, raakte Glenn in aanraking met koperblaasinstrumenten. Onmiddellijk verliefd op de euphonium ging hij uiteindelijk studeren aan de Secondary School of Art in Antwerpen en het Lemmensinstituut in Leuven, onder leiding van Nick Ost.

  Glenn heeft talloze prijzen gewonnen zowel in ensemblevorm als solist zoals o.a. solokampioenschappen in zijn geboorteland België in elke categorie, de Europese Solo kampioenschappen in Linz (Oostenrijk), was de jongste winnaar van het British Open Solo Championship en de gewilde titel van International Soloist of the Year in het Ern Keller Memorial in Sydney (Australië).

  Daarnaast won hij ook andere prestigieuze internationale titels waaronder de Jeju International Brass Competition (Zuid-Korea), UFAM Contest in Parijs (Frankrijk), Lieksa International Euphonium Competition (Finland) en de Dexia Classic Competition (België); waarna hij het Cosma euphonium-concerto uitvoerde met het Brussels Philharmonic Orchestra

  Als freelance muzikant trad Glenn op met een verscheidenheid aan ensembles waaronder alle top brass bands in België, de Leyland Band (Engeland), Beaumaris Band (Wales), Co-operative Funeralcare Band (Schotland), Wallberg Band (Swizerland) en de Brussels Philharmonic Orchestra. Als concertsolist trad hij op met het Brussels Philharmonic Orchestra, European Youth Brass Band, Yorkshire Building Society Band (Engeland), Brighouse en Rastrick Band (Engeland), Brassband Willebroek (België), Manger Musikklag (Noorwegen), Royal Symphonic Band van de Belgian Guides, Royal Band van de Belgische Luchtmacht en andere Belgische fanfare- en blaasorkesten.

  (www.glennvanlooy.be)


  « Nieuwsoverzicht