• 18.08.2018

  archief: Saxofoon Masterclass met Allard Buwalda | 15 september


  Op zaterdag 15 september organiseert BIN/Selmer i.s.m. Muziekcentrum Van Gorp in Roosendaal de Selmer Super Sessions. Deze masterclass staat onder leiding van professioneel saxofonist Allard Buwalda. Tijdens deze middag neemt Allard je mee in zijn wereld en werkzaamheden als saxofonist. Hij geeft je een blik achter de schermen en laat zien hoe hij in de studio opnames inspeelt, hoe deze opnames daarna bewerkt worden waarna ze uiteindelijk klinken zoals jij ze op de radio, TV of CD hoort!

  Hij zal tevens ingaan op de verschillen bij het saxofoonspel in de klassieke en lichte muziek, denk hierbij aan sound, materiaalkeuze/set up, frasering, timing, en Allard zal aan de hand van diverse voorbeelden laten zien en horen hoe hij een improvisatie/solo opbouwt.

  Uiteraard zal hij diverse stukken ten gehore brengen en er is gelegenheid in een informele sfeer vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Na afloop bestaat tevens de mogelijkheid onder begeleiding van Allard Buwalda verschillende Selmer saxofoons te proberen. Hij kan je hierbij tips & tricks geven en begeleiden bij de keuze van je set-up.

  Aanvang van deze Selmer Super Sessions is 13.00 uur, de middag zal omstreeks 16.00 uur worden afgesloten. De locatie is Muziekcentrum Van Gorp in Roosendaal. De kosten voor het bijwonen deze middag bedragen slechts € 15,-.

  Klik hier voor het on-line aanmeldformulier.


  Allard Buwalda (www.allardbuwalda.nl) is bekend van TV/Radio en Theater, waar hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen was bij diverse shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland, Idols, X-Factor en de Edwin Eversband.
  Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor diverse Radio/TV en reclame-tunes.

  Geboren te Leeuwarden in 1967, speelde reeds saxofoon vanaf z’n zevende, in de plaatselijke harmonie, eerst saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit. Vervolgens ging Allard klassiek saxofoon studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum. Begin jaren negentig rondde Allard zijn Conservatorium studie te Hilversum uitmuntend af, als docerend en uitvoerend musicus.

  Als lead-alt/solist maakte hij deel uit van o.a. The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en is Allard reeds toegetreden tot de zo smalle top van de Nederlandse musici en heeft al in 1990 twee Jazz prijzen in de wacht gesleept nl. de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award. 


  « Nieuwsoverzicht