Muziekinstrumenten

Bass Drum

Er zijn 4 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Bass Drum

De Bass Drum is één van de belangrijkste trommels in het drumstel. In de hedendaagse muziek wordt het ritme vaak bepaald door deze belangrijke trommel. 

De bass drum, ofwel bastrommel heeft zijn naam te danken aan het feit dat het laagst gestemde instrument is van de trommelfamilie. Over het algemeen wordt de bass drum met de voet bespeeld en wordt er gebruik gemaakt van een enkele bass drum. Maar in het sommige muziekstijlen komt het weleens voor dat er gebruik wordt gemaakt van een dubbele of meerdere bassen. Dit wordt dan vooral gedaan bij de wat stevigere muziekstijlen.

De bass drum, hoe en wat?

Een bass drum is vervaardigd van houten materialen, met een resonantievel aan de voor-en achterkant. In de vellen zit meestal een gat om hier een microfoon in te steken. Dit zorgt ervoor dat het geluid versterkt wordt. Dit geluid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de hedendaagse (pop)muziek en zal altijd een belangrijke rol in de muziek blijven spelen.

Wilt u meer informatie over bass drums of onze collectie eens van dichtbij bekijken? Kom dan langs in onze winkel in Roosendaal. Onze slagwerkspecialist Byron helpt u graag verder!