Muziekinstrumenten

Blokfluit

Er zijn 60 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Blokfluit

Wie kent dit muziekinstrument niet? De welbekende blokfluit! De blokfluit is geschikt voor zowel jong & oud en wordt vaak als instap instrument gebruikt voor jonge kinderen. Voor beginnende blazers is het relatief eenvoudig om binnen een korte tijd een aantal melodieën te leren op de blokfluit. Daarnaast is een blokfluit relatief goedkoop in aanschaf. Hoewel de blokfluit meestal als instapinstrument gebruikt wordt, is het ook mogelijk om het als een volwaardig instrument te gebruiken.

Verschillende soorten blokfluiten

Er bestaan verschillende soorten blokfluiten. De bekendste blokfluit is de sopraanblokfluit. Andere bekende blokfluiten zijn de altblokfluit, tenorblokfluit en basblokfluit. 

Materiaal van de blokfluit

De meeste blokfluiten worden van Europese houtsoorten gemaakt, zoals  perenhout en rozenhout. Maar ook een kunststof blokfluit heeft voordelen, zoals de lagere prijs en het eenvoudige onderhoud. In de categorie blokfluiten valt ook de kenmerkende tinwhistle, ofwel flageolet.  Bij Muziekcentrum van Gorp bieden wij zowel houten en kunststof blokfluiten als tinwhistles aan. Bestel online in onze webwinkel of kom langs in onze winkel Roosendaal.