Muziekinstrumenten

Bugel

Er zijn 26 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Bugel

Op zoek naar een mooie bugel? Bij Muziekcentrum van Gorp heb je volop keuze uit nieuwe en tweedehands bugels van bekende merken zoals Yamaha, Jupiter, XO, Hofmeister en Courtois.

Bugel of flügelhorn?

Een bugel en een flügelhorn zijn twee benamingen voor hetzelfde type instrument. Een bugel heeft een meer conische boring en wijdere bochten dan een trompet en een cornet. Hierdoor is een bugel hetzelfde gestemd als een trompet of cornet (in Bb), maar met een vollere en warmere klank.

Bugels of flügelhorns vormen de basis van een fanfareorkest. Daarnaast zien we bugels in jazzensembles of in Egerländer blaaskapellen. In het laatste geval wordt meestal een flügelhorn met cilinders bespeeld. Bij Muziekcentrum van Gorp vind je zowel bugels met reguliere ventielen als met cilinders.

Uitgebreid testen en advies

Uiteraard zijn al onze bugels vrijblijvend te testen in onze showroom. Ook voor het technisch onderhoud van uw bugel kunt u bij ons terecht. In onze eigen werkplaats repareren en onderhouden wij alle soorten blaasinstrumenten, waaronder bugels. Heb je vragen over onze bugels? Neem gerust contact op met onze blaasafdeling via +31 (0)165-545824 of stuur een e-mail naar blaas@vangorp.nl.