Muziekinstrumenten

Draagband

Er zijn 45 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Draagbanden en harnassen

Speel je saxofoon, klarinet of fagot? Of misschien wel bariton of euphonium? Dan kun je vaak niet zonder draagband of harnas. Draagsystemen voor blaasinstrumenten zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Muziekcentrum van Gorp hebben we een ruim aanbod aan allerlei draagriemen, draagbanden en harnassen, van merken zoals BG, Neotech, HB en Arnolds&Sons.

Draagriem of harnas?

Een draagband of draagriem wordt om de nek gedragen, waarbij een haak in het midden aan het instrument wordt bevestigd. Het materiaal in de nek kan extra zacht gevoerd zijn of zelfs elastisch, voor optimaal draagcomfort. Een harnas is een wat meer uitgebreid draagsysteem voor zwaardere blaasinstrumenten of voor muzikanten met nek- of schouderklachten. Het gewicht wordt bij een harnas wat meer verdeeld over de rug.

Advies bij kopen van draagband of draagriem

Op zoek naar een passende riem voor saxofoon, klarinet of tuba? Bij Muziekcentrum van Gorp in Roosendaal bent u van harte welkom om de draagriemen te passen en uit te proberen. Wij geven graag passend advies. Ook het eenvoudig en snel online kopen van een draagband is mogelijk in onze webshop!