Muziekinstrumenten

MIDI Keyboard

Er zijn 10 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


MIDI Keyboard

Een midi keyboard is een elektronisch toetsinstrument dat lijkt op een gewoon keyboard. Alleen een midi keyboard genereert zelf geen geluid, maar zet de muziekstukken die u speelt om naar MIDI data. De software op uw computer of laptop vertaalt deze vervolgens naar geluid. Een Midi keyboard kan niet gebruikt worden bij concerten en optredens, maar is wel een veelgebruikt instrument door producers en DJ’s.

Het gebruik van een MIDI Keyboard

U hoeft geen pianospeler te zijn om een midi keyboard te gebruiken. Een midi keyboard geeft u meer mogelijkheden en muzikale vrijheid dan een gewoon keyboard. Als producer hoeft u de muis en het toetsenbord niet meer te gebruiken om melodieën in uw muzieksoftware te programmeren. En als toetsenist heeft u oneindig aantal geluiden om mee te spelen. Selecteer een ander instrument als software plug-in en uw midi keyboard klinkt ineens als een ander instrument. Deze veelzijdigheid maakt het zoals eerder al genoemd een populair instrument onder producers. Het kopen van een Midi keyboard is als producer dus een echte must. Bovendien kunt u een foute noot of een foute melodie makkelijk corrigeren op uw computer. U hoeft dus niet het complete muziekstuk opnieuw te spelen. Hiervoor dient uw computer echter wel over een DAW (digital audio workstation) te beschikken.

Midi Keyboard kopen bij Muziekcentrum van Gorp

Bent u op zoek naar het juiste midi keyboard die het beste bij u past? Neem een kijkje in ons online assortiment of kom langs in ons muziekcentrum in Roosendaal. Onze gespecialiseerde medewerkers staan elke dag voor u klaar om u van advies te voorzien.