Muziekinstrumenten

Saxofoons

Er zijn 315 producten in deze categorie

SubcategorieënLijst
Afbeeldingen


Saxofoon

De saxofoon valt onder de zogenaamde houten blaasinstrumenten. Ook al zijn de meeste saxofoons van messing gemaakt, het kenmerkende geluid wordt voortgebracht door het in trilling brengen van een houten riet. Je komt saxofoons tegen in allerlei muziekstijlen: van jazz en funk, pop en dance tot klassiek en filmmuziek. Deze veelzijdigheid maakt van de saxofoon een populair blaasinstrument!

Sopraan, alt, tenor, bariton...

Saxofoons zijn er diverse soorten en maten. De meest bespeelde saxofoons zijn de sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon en baritonsaxofoon. Minder bespeelde saxofoons zijn de kleine sopraninosaxofoon en de grote bassaxofoon en nog grotere contrabassaxofoon. Ook redelijk zeldzaam is de C-Melody saxofoon, kenmerkend voor de jaren '20. Iedere saxofoon heeft zo zijn eigen klankkleur en karakter. 

Advies bij kopen van saxofoon

Bij Muziekcentrum van Gorp vind je een zeer uitgebreid assortiment aan saxofoons van allerlei merken, zoals Selmer, Yamaha, Yanagisawa, Jupiter en Keilwerth. Je kunt bij ons terecht voor een goede en betaalbare saxofoon voor beginners. Een populaire beginners saxofoon is bijvoorbeeld de Jupiter 500 of 700 serie. Het Franse merk Buffet Crampon produceert, naast professionele, ook goedkope studiesaxofoons. Daarnaast hebben we ook middenklasse en professionele saxofoons in ons assortiment, zoals de geroemde Selmer saxofoons en diverse Yanagisawa modellen.

Ook wanneer je op zoek bent naar een vintage saxofoon van merken zoals Buescher, Conn, Martin, Holton of King, ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben ruim 300 nieuwe en occasion saxofoons op voorraad!

Nieuwe saxofoon kopen of een tweedehands saxofoon kopen? Wij geven je graag advies bij de aanschaf van een instrument. Uiteraard zijn al onze saxofoons vrijblijvend te testen in onze showroom. Heb je vragen over onze saxofoons? Neem gerust contact op met onze blaasafdeling via +31 (0)165-545824 of stuur een e-mail naar blaas@vangorp.nl