Muziekinstrumenten

Slagwerk

Er zijn 1818 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Dé slagwerkspecialist van Noord-Brabant

Muziekcentrum van Gorp is al jaren dé muziekspecialist van Noord-Brabant. Met jarenlange ervaring en deskundige medewerkers krijgt u gegarandeerd waar voor u geld. Of u nu een akoestisch drumstel wilt kopen of een geavanceerd elektronisch drumstel, u vindt het allemaal in ons assortiment.

Wat is slagwerk?

Onder slagwerk verstaan we alle muziekinstrumenten die door middel van slagtechnieken bespeeld worden. Hierbij komen er (meestal) geen toonhoogtes aan te pas. Slagwerk wordt hoofdzakelijk bespeeld met behulp van stokken, maar het komt soms ook voor dat slagwerk met de handen wordt bespeeld. Dit is vooral in traditionele culturen nog steeds het geval.

Hoewel slagwerk al duizenden jaren gebruikt wordt door de mens, is het eerste echte drumstel pas ontstaan in 1899. De instrumenten voor het drumstel waren er echter al langer. In die tijd hadden fanfares verschillende personen voor de bekkens, grote trom en de kleine trom. Uit praktische overwegingen zochten ze naar mogelijkheden om  tegelijkertijd meerdere instrumenten door één persoon te laten bespelen. Uiteindelijk is zo het eerste bass drumstel ontstaan.

Percussie en Melodisch Slagwerk

Percussie is een verzamelwoord voor vele verschillende, meestal kleinere slagwerkinstrumenten. Ook slaginstrumenten uit de niet-Westerse muziek worden vaak tot percussie gerekend, zoals claves, cowbells en djembees

Naast slagwerk- en percussie-instrumenten zonder toonhoogtes, is er ook melodisch slagwerk. Melodische slagwerkinstrumenten brengen duidelijk een melodie en/of akkoorden voort, zoals het klokkenspel, de marimba of BoomWhackers.