Muziekinstrumenten

Sopraan Saxofoon Rieten

Er zijn 35 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Sopraan saxofoon rieten

Sopraan saxofoon rietjes zijn er in allerlei soorten en maten, en in allerlei sterktes. De sterkte van een riet geeft de mate van soepelheid aan. Sommige merken, zoals Vandoren en Légère, geven de sterkte aan met getallen (1 - 5). Een veel bespeeld riet is bijvoorbeeld Vandoren 2,5. Andere merken, zoals BariD'Addario (Rico) en La Voz geven de rietsterkte aan in soft, medium en hard. 

Een houten riet of kunststof riet?

Lang niet alle rieten zijn van hout gemaakt. Er bestaan ook steeds meer kunststof rieten, zoals die van Légère en Bari. Er zijn ook gecombineerde varianten, zoals de Plasticover van D' Addario: een houten riet met een kunststof laagje. Zo gaat dit riet toch iets langer mee dan een puur houten rietje.

Advies bij het kopen van rieten

Welk type en sterkte riet het meest geschikt is, is heel persoonlijk. Allerlei factoren spelen een rol, zoals welk mondstuk wordt gebruikt, welke muziekstijl wordt gespeeld, welk klankideaal wordt nagestreefd en persoonlijke smaak. Neem gerust contact met ons op of kom naar de winkel voor advies bij het aanschaffen van rieten. Wij helpen u graag verder! In onze winkel in Roosendaal zijn saxofoon rieten per stuk te koop. Zo kun je thuis verschillende saxofoon rieten uitproberen.