Muziekinstrumenten

Sousafoon

Er zijn 59 producten in deze categorie

SubcategorieënLijst
Afbeeldingen


Sousafoon

Muziekcentrum van Gorp heeft een uitgebreide collectie nieuwe en tweedehands sousafoons. Bekende merken in ons assortiment zijn o.a. Conn, Olds, King, Hofmeister, Yamaha en Jupiter. Een sousafoon wordt ook wel een ringbas genoemd en is speciaal ontworpen voor het bespelen tijdens het marcheren of in een andere beweeglijke formatie. De sousafoon is dus een veel gezien en gehoord instrument in fanfare- en harmoniekorpsen, blaaskapellen en dweilbandjes.

Metaal vs. fiber sousafoon

Een sousafoon kan gemaakt zijn van metaal of van kunststof (fiber). Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Het voordeel van een metalen sousafoon is de klank. Metaal resoneert rijkelijk en resulteert in een vol en rijk geluid. Daarentegen is een metalen sousafoon wel een stuk zwaarder in gewicht.

Een kunststof of fiber sousafoon is lichter in gewicht. Omdat kunststof niet resoneert, is de klank van een fiber sousafoon directer dan van een metalen sousafoon. Het maakt een kunststof sousafoon zeer goed geschikt als onderdeel van de 'ritmesectie', met een kernachtig en direct geluid.

Welke sousafoon kiezen?

De eerste stap bij het uitkiezen van een sousafoon is het passen van het instrument. Vanwege de ringvorm, moet een sousafoon goed bij de bespeler passen, net als een jas. De sousafoon moet niet te ruim zitten en ook niet te krap. Daarnaast is het belangrijk om een sousafoon uitgebreid te testen en te bespelen. Dit kan in onze showroom in Roosendaal, waarbij u naar hartelust de verschillende instrumenten kunt uitproberen.

Bij Muziekcentrum van Gorp kunt u terecht voor uitgebreid advies bij het kopen van een sousafoon. Meer weten over onze sousafoons? Neem gerust contact op met onze blaasafdeling!