Muziekinstrumenten

Trompet Demper

Er zijn 49 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Soorten trompet dempers

Voor een trompet en cornet bestaan er verschillende soorten dempers. Je kunt ten eerste een demper kopen om het totale geluid te reduceren. Dit zijn zogenaamde oefendempers, ofwel studiedempers. Een goede studiedemper is bijvoorbeeld de Wallace TMC-M17 of de oefendempers van SSHH Mute.

Een geavanceerd systeem als studiedemper is de Silent Brass van Yamaha. Je kunt de trompet demper van de Silent Brass aansluiten op een koptelefoon, pc of geluidssysteem. Zo kun je uitgebreid studeren zonder de buren of huisgenoten tot last te zijn en toch genieten van een goede trompetklank!

Trompet dempers voor geluidseffecten

De meeste dempers voor trompet en cornet worden gebruikt om de klank een bepaald effect te geven. Onder deze categorie vallen de cup mute, straight mute, harmon mute (wah-wah mute), bucket mute en plunger mute. De meeste cup mutes zijn van aluminium en hebben een verstelbare cup, zoals Denis Wick, Jo-Ral en Wallace.

Een straight mute wordt het meest gebruikt in orkesten en kan bestaan uit verschillende materialen. Bijvoorbeeld volledig aluminium, aluminium met messing bodem of aluminium met koperen bodem. Iedere afwerking geeft weer een ander karakter aan de klank. Er bestaan ook trompet dempers van een speciaal samengeperst karton, zoals de dempers van Humes & Berg.

Lichte muziek dempers

In de lichte muziek, zoals jazz, blues en bigband, is de harmon mute, ofwel wah-wah demper, een veelgebruikte demper. Klanken die doen denken aan Dizzy Gillespie en Miles Davis creëer je met deze demper. Ook een veelgebruikte demper in de lichte muziek is de bucket mute. Populaire bucket mutes voor trompet zijn bijvoorbeeld die van Humes & Berg en CFW. Tot slot zijn er ook nog plunger mutes. Deze houd je met de hand voor de trompetbeker en creëer je een doewap geluid. Een bekende plunger mute is de Ray Parkyns Plunger.

Trompet of cornet demper kopen

Trompet demper bestellen? Of wilt u meer weten over dempers voor trompet? Dan helpt Muziekcentrum van Gorp u graag verder. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)165 54 58 24 of kom langs in onze winkel in Roosendaal voor persoonlijk advies.