Muziekinstrumenten

Ukelele

Er zijn 62 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Ukelele of ukulele

De ukelele of ukulele is een welbekend snaarinstrument. Het instrument bestaat uit 4 snaren en is met zijn compacte formaat en ronde vorm één van de meest herkenbare snaarinstrumenten. Dit instrument behoort tot de getokkelde luitachtigen, onderverdeeld in de gitaarfamilie. De ukelele bestaat in verschillende vormen. De meeste voorkomende stemming is de sopraan, die zowel in C- als D-stemming gestemd wordt. 

De ukelele in de muziekwereld

De ukelele vindt haar oorsprong in Hawaii, hiervandaan heeft het instrument de wereld veroverd. Er zijn vele bekende muziekspelers in de wereld die gebruik hebben gemaakt van de ukelele, ondanks haar unieke en soms toch moeilijk te combineren sound. Eén van de bekendste ukelele spelers is Israel Kamakawiwo'ole. Deze Hawaiiaan scoorde een wereldhit met “Somewhere over the Rainbow” in 1993. Tegenwoordig wordt de ukelele veel in de popmuziek gebruikt. 

Ukelele kopen?

Ukelele kopen bij Muziekcentrum van Gorp? Wij hebben een uitgebreid assortiment aan ukeleles. Of je nu beginner bent of meer gevorderd, onze medewerkers helpen je graag verder bij het vinden van een passende ukelele. Eenvoudig online een ukelele kopen? Dat kan via onze webshop! Ook bent u van harte welkom in onze muziekwinkel in Roosendaal om de ukelele te testen of om advies te vragen aan onze gespecialiseerde medewerkers.