Annika’s keuze voor de beginnende fluitist: 6 must haves!

Er komt een hoop op je af als je gaat beginnen met dwarsfluit spelen. Op welke fluit kun je een goede start maken? En wat kost dat dan? Welke lesmethode is geschikt? Wanneer kan ik mijn eerste liedjes spelen? Hoe maak ik mijn fluit schoon? En zijn er nog andere handige accessoires? Annika, één van onze experts op de afdeling blaasinstrumenten, helpt iedere beginnende fluitist een handje met deze handige aanschaftips!

 

Een goede fluit voor beginners

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een dwarsfluit om op te letten bij aanschaf, is het materiaal waarvan de fluit of delen ervan zijn gemaakt. De meeste dwarsfluiten in het studiesegment zijn verzilverd. Dit betekent dat zowel het kopstuk, de body als de applicatuur verzilverd zijn. Dwarsfluiten waarvan bijvoorbeeld de lipplaat of het gehele kopstuk van massief zilver zijn gemaakt, zijn weer iets duurder, maar hebben wel een rijkere klank.

Daarnaast wordt door starters meestal gekozen voor een dwarsfluit met gesloten kleppen. Dit is wat makkelijker te bespelen dan een fluit met open kleppen, ofwel ringkleppen. Ook zijn de meeste hedendaagse dwarsfluiten uitgerust met een offset G en E-mechaniek.

Allemaal leuk en aardig, maar welke fluit is nu goed om op te beginnen?

Trevor James Performer met recht kopstuk“Een goede beginnersfluit hoeft gelukkig niet veel te kosten. Dat bewijst bijvoorbeeld de Trevor James 3015E. Een verzilverde fluit, met gesloten kleppen, offset G, E-mechaniek en C-voet. Een dwarsfluit die fijn in de handen ligt en prettig aanspreekt. Met deze instapper van Trevor James kies je voor een betaalbare, maar kwalitatief goede fluit om (weer) op te starten!” De Trevor James serie 3015 is tevens verkrijgbaar met open kleppen. Ook een gebogen kopstuk hoort tot de mogelijkheden.

>> Klik hier voor meer informatie over de Trevor James 3015

 

Azumi AZZ3RE Open KleppenHeb je een iets ruimer budget voor een eerste dwarsfluit, dan is het instapmodel van Azumi een zeer goede keuze. Dankzij een nauwe samenwerking met fluitbouwer Altus, zijn alle dwarsfluiten van Azumi voorzien van een hoogwaardig handgemaakt Altus kopstuk. De Azumi AZZ1E is een verzilverde fluit met een massief zilveren lipplaat. Deze fluit kenmerkt zich door een perfecte intonatie en een heldere, volle klank. “Dit is een bovengemiddeld goed instrument om dwarsfluit op te leren spelen. De lipplaat is van 925 sterlingzilver en het toongat heeft een vierkante vorm. Hierdoor spreekt de fluit makkelijk aan en produceert ook de prille beginner een mooie volle toon.” 

>> Bekijk hier ons assortiment Azumi dwarsfluiten

 

Deanna Little, Altus artiest en fluitiste, legt duidelijk het verschil uit tussen de diverse Z-cut modellen van Azumi:


Zorg goed voor je fluit

One2Go ZilverpoetsdoekEen handige must-have voor het onderhouden van je dwarsfluit is zonder twijfel een zilverpoetsdoek. Hiermee kun je de buitenkant van je verzilverde of massief zilveren fluit na ieder gebruik eenvoudig poetsen. “Het scheelt enorm veel als je jezelf aanleert om na iedere speelbeurt je lipplaat, kopstuk, body, applicatuur en voet even aan de buitenkant voorzichtig te poetsen. Zo blijft je fluit veel langer mooi en glanzend.”

 

 

K&M 15232Als je je dwarsfluit tijdens of na het oefenen even veilig neer wilt zetten, is een statief onmisbaar. Ook tijdens een repetitie of les kan het handig zijn om de fluit even opzij te zetten om aantekeningen te maken of wanneer je even wilt pauzeren. Met het König & Meyer 15232 statief kun je jouw dwarsfluit veilig even neerzetten. Dit statief is zo compact op te vouwen, dat deze ín de fluit op te bergen is. Zo kun je alles eenvoudig in het koffertje van de fluit opbergen en hoef je voor het statief geen extra etui of tasje mee te nemen!

 

 


Leuke en eenvoudige speelmuziek

Horen Lezen & Spelen 1 DwarsfluitWil je al na één les eenvoudige liedjes meespelen met een audiotrack? Of een duet spelen met een andere fluitist of een docent(e)? De lesmethode Horen, Lezen & Spelen is niet voor niets één van de meest gekozen methode door blazers. Vanaf het allereerste prille begin wordt je in eenvoudige stappen meegenomen in de techniek van het dwarsfluit spelen, samen met een toegankelijke introductie van het notenschrift. Met de meegeleverde cd ben je voorzien van audiotracks, waarop stukjes worden voorgespeeld en muzikaal begeleid. De lesmethode van Horen, Lezen & Spelen bestaat uit drie delen en staat garant voor jarenlang speelplezier!

>>> Klik hier voor alle dwarsfluit lesmethodes <<<

 

 

Simple Songs (+Audio Access)Een persoonlijke favoriet van speelmuziek voor dwarsfluit is de verzameling Simple Songs. Dit zijn 14 nummers die heel goed te bespelen zijn voor als je nog niet zo lang fluit speelt en toch je repertoire wilt uitbreiden. Het is een leuke samenstelling van film- en popliedjes. Uitdagend genoeg om er lekker mee aan de slag te gaan en tegelijk goed behapbaar voor de startende fluitist.

>>> Bekijk ons uitgebreide assortiment speelmuziek voor dwarsfluit <<<

 

 


Persoonlijk advies bij het kopen van een dwarsfluit en accessoires

Ben je een beginner en wil je een dwarsfluit kopen? Of wil je meer informatie over onze dwarsfluiten? Dan is het fijn om persoonlijk advies te krijgen van iemand met kennis van zaken. Wij helpen je graag bij je keuze voor een goed instrument die voldoet aan jouw wensen en budget. Kom gerust eens langs in onze winkel en bekijk ons assortiment. Of neem telefonisch of per mail contact met ons op. Ook op afstand kunnen we je op weg helpen!

Online een dwarsfluit kopen

Wil je in deze tijden liever online shoppen? In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt wanneer je fluit speelt of gaat leren spelen.

Graag tot snel in onze winkel of webshop!

Dit bericht is gepost in Blaas. Bookmark de link.