Muziekinstrumenten

Bekkens

Er zijn 61 producten in deze categorie

SubcategorieënLijst
Afbeeldingen


Bekkens

Een bekken (ook wel cimbaal of cymbaal genoemd) is een metalen slaginstrument. Het bekken kan worden bespeeld op de rand, het blad en de bel, waardoor diverse klanken kunnen worden gemaakt. Bekkens bestaan uit een legering van koper en tin (bronslegering) in een bepaalde verhouding. De beste kwaliteit bekkens zijn volledig met de hand gemaakt en bewerkt. Bekkens worden gebruikt als onderdeel van een drumstel of als handbekkens in een marching band, korps of klassiek orkest. 

De klank van een bekken

De klank van een bekken wordt bepaald door de bronslegering, de dikte van het materiaal, de bewerking (geschoren/ongeschoren en gehamerd), welke stokken er worden gebruikt en de wijze waarop het bekken bespeeld wordt. 

Bekkens kopen?

Bekkens zijn onder te verdelen in verschillende soorten. Zo heb je de HiHat bekkens, Crash bekkens, Ride bekkens, Effect bekkens en Marching bekkens. Het komt dus goed van pas om u te verdiepen in de verschillende soorten bekkens, wanneer u besluit om deze te kopen. 

Weet u welke bekkens u nodig heeft? Dan kunt u deze gemakkelijk online bestellen op onze website. Heeft u nog vragen of behoefte aan advies dan kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze winkel in Roosendaal.