Muziekinstrumenten

Klarinetten

Er zijn 176 producten in deze categorie


Lijst
Afbeeldingen


Klarinet

De klarinet valt onder de zogenaamde houten blaasinstrumenten. De body van een klarinet kan gemaakt zijn van hout, kunststof of metaal. Het kenmerkende geluid wordt voortgebracht door het in trilling brengen van een houten riet. Je komt klarinet tegen in allerlei muziekstijlen: van jazz en folk tot klassiek en filmmuziek. 

Soorten en maten

Klarinetten zijn er in allerlei soorten en maten. De bekendste en meest bespeelde klarinet is de Bes-klarinet. Andere veelvoorkomende klarinetten zijn de kleinere Es-klarinet, de iets grotere A-klarinet en de nog grotere altklarinet en basklarinet. Minder gangbare klarinetten zijn bijvoorbeeld de contra-altklarinet, contrabasklarinet, C-klarinet en bassethoorn. Iedere klarinet heeft een eigen karakter en klankkleur, wat van de klarinet een zeer veelzijdig instrument maakt! 

Advies bij kopen van klarinet

Bij Muziekcentrum van Gorp vind je een zeer uitgebreid assortiment aan nieuwe en tweedehands klarinetten van allerlei merken en prijzen, zoals Buffet Crampon, Selmer, Noblet, LeBlanc, Yamaha en Hofmeister. We hebben ruim 175 nieuwe en occasion klarinetten op voorraad!

Nieuwe klarinet kopen of een tweedehands klarinet kopen? Wij geven je graag advies bij de aanschaf van een instrument. Uiteraard zijn al onze klarinetten vrijblijvend te testen in onze showroom. Heb je vragen over onze klarinetten? Neem gerust contact op met onze blaasafdeling via +31 (0)165-545824 of stuur een e-mail naar blaas@vangorp.nl